top of page

Over De Korenbloem

Historie

Sinds 1969 is de bloemenspeciaalzaak gevestigd te Zeeland aan de Oude Molenstraat (tegenover Molen Van Aarssen - De Dageraad).

De winkel is ontstaan uit het voormalige molenaarsbedrijf van Aarssen en gevestigd in 1927. Het begon als dierenspeciaalzaak, maar er kwam al snel een bloemisterij bij. Tot 1984 heeft Corrie van Aarssen dit allemaal opgebouwd en groot gemaakt, daarna stopte ze met de winkel.

De nooit gedroomde eigen zaak was voor schoondochter Hans een feit.

Hans vond dat er een nieuwe naam moest komen, dat werd DE KORENBLOEM.

Omdat het destijds een gecombineerde winkel was, dieren- en bloemenspeciaalzaak, vond zij de combi KOREN(verwant aan het molenaarsbedrijf) en BLOEM(spreekt voor zich) wel origineel. Deze naam is inmiddels een begrip geworden.

Stephanie kwam in beeld omdat ze regelmatig de vissen kwam voeren. Hans bedankte haar dan hiervoor met een bloemetje. De passie was ontstaan.

Hans besloot na enige jaren verder te gaan als bloemenspeciaalzaak, en deed de dierenspeciaalzaak van de hand.

Na al het harde werken van Hans, besloot ze een stapje terug te gaan doen. Dit kwam mooi uit want Stephanie wilde een paar stapjes vooruit doen. Dit had als gevolg dat Stephanie de onmisbare rechterhand van Hans werd, en zij samen de winkel maakten tot wat het nu is.

Nu enkele jaren later runt Stephanie de winkel, en kan ze nog steeds op Hans terugvallen. Bij het maken van moeilijke beslissingen, ziekte enz wordt nog regelmatig de hulp van Hans ingeschakeld. Aldus Stephanie: "Zonder Ger en Hans had ik het nooit gekund. Ik heb veel van hen mogen leren, daar ben ik ze zeer dankbaar voor...!"

Wie zijn wij ...

We zijn trots om u te mogen laten zien wie we zijn en wat we kunnen.
Onze passie is het creëren van mooi geschikt bloemwerk.

Met veel liefde en geduld maken we voor u de mooiste creaties.

Laat u verrassen en verleiden door al het moois op de site en in onze winkel.

2.jpg
bottom of page