top of page

Over De Korenbloem

Historie

Sinds 1969 is de bloemenspeciaalzaak gevestigd te Zeeland aan de Oude Molenstraat (tegenover Molen Van Aarssen - De Dageraad).

De winkel is ontstaan uit het voormalige molenaarsbedrijf van Aarssen en gevestigd in 1927. Het begon als dierenspeciaalzaak, maar er kwam al snel een bloemisterij bij. Tot 1984 heeft Corrie van Aarssen dit allemaal opgebouwd en groot gemaakt, daarna stopte ze met de winkel.

De nooit gedroomde eigen zaak was voor schoondochter Hans een feit.

Hans vond dat er een nieuwe naam moest komen, dat werd DE KORENBLOEM.

Omdat het destijds een gecombineerde winkel was, dieren- en bloemenspeciaalzaak, vond zij de combi KOREN(verwant aan het molenaarsbedrijf) en BLOEM(spreekt voor zich) wel origineel. Deze naam is inmiddels een begrip geworden.

Stephanie kwam in beeld omdat ze regelmatig de vissen kwam voeren. Hans bedankte haar dan hiervoor met een bloemetje. De passie was ontstaan.

Hans besloot na enige jaren verder te gaan als bloemenspeciaalzaak, en deed de dierenspeciaalzaak van de hand.

Na al het harde werken van Hans, besloot ze een stapje terug te gaan doen. Dit kwam mooi uit want Stephanie wilde een paar stapjes vooruit doen. Dit had als gevolg dat Stephanie de onmisbare rechterhand van Hans werd, en zij samen de winkel maakten tot wat het nu is.

Nu enkele jaren later runt Stephanie de winkel, en kan ze nog steeds op Hans terugvallen. Bij het maken van moeilijke beslissingen, ziekte enz wordt nog regelmatig de hulp van Hans ingeschakeld. Aldus Stephanie: "Zonder Ger en Hans had ik het nooit gekund. Ik heb veel van hen mogen leren, daar ben ik ze zeer dankbaar voor...!"

Wie zijn wij ...

We zijn trots om u te mogen laten zien wie we zijn en wat we kunnen.
Onze passie is het creëren van mooi geschikt bloemwerk.

Met veel liefde en geduld maken we voor u de mooiste creaties.

Laat u verrassen en verleiden door al het moois op de site en in onze winkel.

2.jpg
Hans.jpg
Hans van Aarssen

Na ruim 25 jaar met heel veel plezier de scepter te hebben gezwaaid, vond ik het tijd om een stapje terug te gaan doen. Stephanie werd mijn onmisbare rechterhand en nam steeds meer taken van mij over. Nu begeleid ik Stephanie met de winkel. Regelmatig help ik dan ook nog mee achter de schermen om het e.e.a. aan te sturen. Het is fijn om op deze manier het beetje bij beetje los te laten.

Stephanie.jpg
Stephanie de Bruin

Ik ben Stephanie de Bruin en loop al vanaf 2000 rond in de Korenbloem. Als 13-jarig meisje ging ik Hans helpen in de winkel. Nadat ik de opleiding Verzorgende IG had afgerond wist ik het zeker.... Ik ga de bloemen in! Ik ben de opleiding Meesterbinder gaan volgen en heb deze in 2008 afgerond. Ik kon meteen aan de slag bij de Korenbloem.

Toen Hans een stapje terug wilde doen, wilde ik stapjes vooruit zetten. Zo kwam van het een het ander. Sinds 2011 run ik dan ook met veel passie dit bedrijf. Mijn drijfveren zijn kijken naar de behoeften van de klant en dit in huis halen. Tevreden klanten zijn mijn voldoening....!

Liesbeth.jpg
Liesbeth van Delst

Ik ben Liesbeth en alweer een tijdje een bekend gezicht bij de Korenbloem. Na de middelbare school heb ik de opleiding voor bloemist gedaan. In het begin kende de meeste mensen mij van gezicht van de post. Hier heb ik met veel plezier een langere periode gewerkt. Dit was makkelijk te combineren met mijn gezin van 4 kinderen.

Tot dat Stephanie mij benaderde dat ze wat handjes tekort kwam. Het begon met wat inval uurtjes, en nu behoor ik tot het vaste team en kan je mij meerdere dagen in de week tegen komen bij De Korenbloem...!

Franca.jpg
Franca Verstraten

Ik ben Franca en vanaf 2004 werkzaam als bloemist bij de Korenbloem. Dit doe ik met heel veel plezier en enthousiasme. Door de jaren heen heb ik al veel ervaring opgedaan in de bloemen wereld. De afwisseling en uitdaging maken het werk bij De Korenbloem zo leuk. Ik ben blij wanneer mensen tevreden en met een mooi arrangement de deur uit gaan. Zo haal ik voldoening uit mijn werk en is het beroep voor mij zo bijzonder.

Door het bezoeken van cursussen en bijeenkomsten blijf ik helemaal up to date in het vak.

1_edited.png
Lieze van Dijck

Ik ben Lieze, de dochter van Liesbeth. In 2018 ben ik met mama zo nu en dan mee gegaan naar de Korenbloem. Er waren altijd wel wat klusjes die ik kon doen.

Toen de vaste zaterdagshulp de BBL opleiding ging doen in het bloemenvak, kwam er een plaatsje vrij voor me om als vaste zaterdagshulp te gaan werken.

Nu ben ik met veel plezier altijd op zaterdag, en vaak in de vakanties te vinden tussen de bloemetjes!

3_edited.png
Marjan de Leeuw

Ik ben Marjan en sinds 2021 ben ik mede teamgenoot van de Korenbloem. Van de schoenen ben ik naar de bloemen overgestapt, en ik heb hier nooit spijt van gehad.

Van het werken in een stikkerij tot aan het maken van orthopedisch schoeisel. Ik kon er veel creativiteit in kwijt, maar zag ook wel dat veel van het werk naar lagelonenlanden werd verplaatst. Toen kwam ik uit bij De Korenbloem… Ik was altijd al veel bezig met bloemen dus het was me niet helemaal onbekend. Met al mijn enthousiasme heb ik een avondopleiding gevolgd, en ben nu meerdere dagen per week in Zeeland te vinden!

bottom of page